Avdrag för golvläggning

Vad kostar en golvläggning egentligen? Detta är en ganska vanlig fråga men det finns inget standardsvar. Man måste se till detaljerna såsom typ av golv, ursprungsläge samt hur stor yta man vill täcka. En plastmatta är exempelvis väldigt mycket billigare än ett genuint trägolv.

Något som sänker kostnaden för ett nytt golv är ROT-avdraget. Vi vill påminna om att alla privatpersoner har möjlighet att ansöka om ROT-avdrag i samband med golvläggning, vilket ger 30% lägre arbetskostnader.


Olika sorters golv

Trä- och parkettgolv sällas till de mer klassiska golven som om man med jämna mellanrum slipar och ytbehandlar dem håller sig fräscha i årtionden framåt utan att begära speciellt mycket av sin ägare. Trägolv är inte det billigaste alternativet men är helt klart det mest stilfulla. För dig som drömmer om trägolv men inte riktigt har ekonomin för det så föreslår vi laminatgolv. Det finns en hel del att välja bland och vi hjälper dig såklart om du är osäker!

Plast- och textilgolv finns ofta i företagslokaler eller, om hos en privatperson, i badrummet eller källaren. Plastgolv är tåliga och lätta medan textilgolv inger en varm och välkomnande känsla.

Kakel och klinkers blir mer och mer vanligt att ha hemma i privatbostaden och eftersom vi har kakelbehörighet så kan vi hjälpa er även med golvläggning av plattgolv.


Andra golv

Vi har behörigheter för alla typer av golv i Norrköping och det finns ännu fler att välja bland för den som är intresserad. Kontakta oss så berättar vi mer!